Arman van Dijk wint Klassiek Talent 2017

22 talenten presenteerden zich afgelopen donderdag op formidabele wijze in een volle zaal van het ZINiN Theater in Nijverdal, maar er ging maar een met zowel de hoofdprijs, als de publieksprijs vandoor.
Arman van Dijk
De 15-jarige Almelose pianist Arman van Dijk veroverde alle harten in de zaal met zijn vertolking van Weddingday at Troldhaugen van de Noorse componist  Edvard Grieg. Zo ook die van juryleden Han Kolthof (pianist), Maartje Valk (fluitiste) en Ewa Zbyszyńska (violiste): “Arman wist ons met zowel zijn technische vaardigheden, als overtuigende en volwassen interpretatie van het stuk te overtuigen. We waren het er unaniem over eens dat hij de eerste prijs verdiende.”

Toch was het voor de jury geen uitgemaakte zaak naar wie de rest van de prijzen zouden gaan. “We komen eigenlijk prijzen tekort!”, aldus Han Kolthof tijdens de bekendmaking. Daarom waren er naast een derde prijs voor de Nijverdalse Joost van Paassen (piano) en een tweede prijs voor de Ommense Laura Polman (piano) ook eervolle vermeldingen voor Elsa Tijhof en Daphne van ’t Erve (dwarsfluit en piano) en Paulien Oltheten (altblokfluit).

Nooit eerder waren er zoveel aanmeldingen voor de tweejaarlijkse talentenjacht, die georganiseerd wordt door Muziekkring Hellendoorn. Ook het niveau was volgens presentatrice Anouk de Jong hoger dan ooit tevoren.“En ik geniet met volle teugen als ik deze jonge talenten zich zie presenteren en ontwikkelen, ieder op geheel eigen wijze.”

Download het programmaboekje.

Wie deed mee?
Suze Doctor (piano)     Sonatine
    M. Clementi
Emma Leusink (piano)
    In un’altra vita     L. Einaudi
Elsa Tijhof (dwarsfluit)
eervolle vermelding
    Sonatine nr. 1
    W. Popp
Kaily van der Heide (piano)
    Sur le fil
    Y. Tiersen
Lucienne Keizer (piano)
    Uit Lyrische Stücke Op. 38:
Folkevise
Melodie
    E. Grieg
Lynn Zoeteweij (dwarsfluit)
    Russisch Zigeunerlied
    W. Popp
Joost van Paassen (piano)
3e prijs
    Uit Sonate Pathétique:
Adagio cantabile
    L. van Beethoven
Laura Polman (piano)
2e prijs
    Andante
    A. Babajanyan
Vivaldi ensemble (viool en piano)
Laure Jansen, Debora Hardeman,
Daphne Kwintenberg, Madeleine
Dannenberg, Anne-Roos Verschoor,
Sarah-Lotte Slob, Christina Baysoy,
Judith Getkate
    Uit Concerto RV 310:
Allegro
    A. Vivaldi
Anthonie Blonk (piano)
    Wals Op. 69 nr. 1
    F. Chopin
Simone Rankenberg (piano)
    Uit Sonate KV 283:
Allegro
    W.A. Mozart
Arman van Dijk (piano)
1e prijs en publieksprijs
    Wedding day at Troldhaugen
    E. Grieg
Paulien Oltheten (altblokfluit)
eervolle vermelding
    Sonate in F dur:
Vivace
Largo
Allegro
    G. Ph. Telemann

Wie zat in de jury?

    Han Kolthof is docent aan de Kaliber Kunstenschool en begeleidde menigmaal artiesten die optraden tijdens Muziek-Onder-de-Trap van Muziekkring Hellendoorn.
    Fluitiste Maartje Valk speelt en speelde in diverse orkesten, o.a. het Twents Jeugd Symfonie Orkest, het Groot Entree Orkest (projectorkest voor jong talent van het Koninklijk Concertgebouworkest) en het Nederlands Studenten Kamerorkest. Ook speelt ze graag kamermuziek in diverse bezettingen. Maartje won Klassiek Talent in 2011.
    Violiste Ewa Zbyszyńska groeide op in Polen, waar ze haar Master in de muziek haalde aan de Music Academy in Lodz. Ewa werkt als freelancer met verschillende Nederlandse orkesten, zoals het Metropole Orkest en Het Gelders Orkest.